Neler Var?

Tüm Seviyeler


YOGA (Hatha Yoga) (Seviyeler 1 & 2 & 3 )

Hatha Yoga, çoğu yoga tarzlarını içine alan genel bir yoga kategorisidir. Hatha Yoga sisteminin en temel gayesi Asana (yoga pozları) pratikleri ve PRANAYAMA (nefes pratikleri) ile bedene sakinlik ve huzur getirip daha derin spiritüel ve meditatif çalışmalara hazırlamaktır.
YOGA sistemi içerisinde kullanılan pozlar (ASANALAR) ve NEFES çalışmaları ile fiziksel bedeni güçlendirir, dayanıklılığı arttırır, enerji kanallarını temizlemeye yardımcı olur ve zihni berraklaştırır.
YOGA sistemi eski bilgiler üzerine inşa edilmiştir. Geleneksel olarak yoga, meditasyonda rahat oturabilmek adına yapılan hareketler olarak yaratılmış ama günümüzde insanın hareket, nefes , anlam ve kendini ifade anlayışı içerisinde çeşitlenmiş ve çoğalmıştır.
Lakin YOGA kişiseldir.
Eğitmenler de aslında rehberlerdir.
Her bir rehber ancak kendi bakış açısı içerisinde kendi bedeninde ve nefesinde deneyimlediği ve yaşadığı “YOGA” yı aktarabilir. Ve, bunun karşılığı olarak ta, yogayı yapan kişi de kendi beden ve zihin florasının, o anki koşullarına uyumlu olarak algılayacak ve uygulayacaktır.
Bu durumda, Yoga yapan kişi olarak SEN, başkasının rehberliğinde de olsa, kendi beden ve nefes farkındalığın ve bakış açın ve zihin floran dahilinde pratiğini yaptığın için , o ders “senin pratiğin” olacaktır.
İşte tam da bu ve daha nice sebepten hiçbir ders birbirinin aynısı değildir. Sadece, uygulanabilirlik adına, dersler SEVİYELENDİRİLMİŞTİR.

Yoga Room seanslarının seviye açıklamaları aşağıdaki gibidir. Eğer bizimle ilk dersin olacak ise girebileceğin seviyeler hakkında detaylı bilgiyi bize e-mail yollayarak veya Whatapp üzerinden mesaj göndererek öğrenebilirsin.
Hepimizin bedeni ve ihtiyaçları farklı. Lütfen bu seviyeleri bir başarı kıstası olarak görme. Kendi bedenini dinleyerek, yaptığın her yoga pratiğinin içsel bir keşif ve zafer olduğunu unutmadan ders seçimlerini yapabilmeni diliyoruz.


Başlangıç Seviyesi ( Yoga’ya Başlarken )

Yoga nedir merak ediyorsun? Başlamak istiyorsun ama çekiniyorsun? Kafanda cevaplanması gereken bazı sorular var? Önce basitçe deneyimleyip sonra karar vermek istiyorsun? İşte bu dersi senin için hazırladık! "Yoga'ya Başlarken " En basit hali ile temel yoga duruşlarında ihtiyacınız olan detaylı bilgileri alabileceğiniz, biraz sohbetli biraz göstermeli biraz uygulamalı bir ders.



Tüm Seviyeler

Bu seviyedeki dersler tarzları sebebiyle Tüm Seviyeden katılımcıya uygundur.
 Yoga Terapi / Restoratif Yoga / Yoga Nidra

Seviye "1"

Yoga'ya yeni başlayanlara ve/veya o gün daha yumuşak bir asana pratiği yapmak isteyenlere uygun seriler içeren seanslardır. Asanaların ( yoga pozlarının) en temel halleri uygulanır ve ders süresince bu pozların temel hiza bilgileri , yoga nefes farkındalığı üzerinde durulur. Sade meditasyon teknikleri uygulanır.
Bir süredir yoga pratiğin varsa bile temellerini sağlamlaştırmak veya daha sakin bir yoga akışı için yine bu dersleri tercih edebilirsin.

Seviye "2"

Bir süredir seviye 1 seanlarına girdiysen Seviye 2 'ye ilerleyebilirsin. Buradaki "süre" kavramının kişiden kişiye ve bedenden bedene değişebileceğini hatırlatmak isteriz. Seviye 2 de poz hiza tarifleri daha azdır. Temel pozların orta seviyeye uyarlanmış modifikasyonları gösterilir. Asana sıralamaları daha yoğunlaştırılmıştır.
Haftalık pratiğini seviye 1 & Seviye 2 & Tüm Seviyeler dersleri ile karma hazırlayabilirsin.
Bir "süre" bu şekilde devam ettikten sonra bedensel olarak hazır hissedersen Seviye 3 derslerine geçiş yapabilirsin.

Seviye "3"

Fiziksel ve psikolojik olarak daha derin bir pratiktir. İleri seviye asana modifikasyonları ve asanalar uygulanır. Bedeninin bu seviye bir çalışmaya hazır olduğunu varsayılarak daha komplike asana sıralamaları yapılır ve ileri seviye pozlara hazırlık yapılır. Ters duruşlar, arkaya eğilmeler gibi...
Başlangıç seviyesine uygun değildir.


RESTORATİF YOGA ( Tüm Seviyeler )


*Gerekebilecek malzemeler:
en az 2 adet battaniye, minder, bolster, kemer, havlu , blok veya bu malzemler yerine kullanılabilir ev malzemeleri.
Restoratif Yoga, bedenin, yardımcı malzemelerle desteklenerek, pozların içinde, uzun süre, daha derin bir gevşemeye bırakıldığı bir uygulamadır.
Çeşitli destekler ile pozların içine yerleşerek, gevşemek ve bedeni ve zihni bırakabilmek daha mümkün olur. Bedeni desteklemek için bloktan kemere, battaniyeden yastığa çeşitli yoga malzemeleri kullanılır.
Kalp atışları yavaşlar, kan basıncı düşer, bağışıklık sistemi ve endokrin sisteminin sağlıklı biçimde işlemeye başlar. Malzemelerin desteğiyle beden güven içerisinde açılır, gerginlikler rahatlar ve birikmiş toksinler bedenden atılmaya başlar.
Günlük hayatın fırtınalı ortamından, endişelerden, korkulardan, belirsizliklerden uzaklaşıp güvenli bir rıhtıma çekilebilme olanağı sunar. Günlük hayattan uzaklaşıp zihnimizin işleyişine, alışkanlıklarımıza, hayatımıza ve ruhumuzun derinliklerine bakabilmeye olanak sağlar. Hayatın hızından çıkıp yavaşlamaya imkan sunar. Günün yorgunluğunu yerçekimine bırakarak bedensel ve zihinsel hafifliğe ulaşmaya yardım eder.


YOGA TERAPİ ( Tüm Seviyeler )


*Gerekebilecek malzemeler:
minder, battaniye, kemer
Herhangi bir sağlık problemi olmayan kişilerce YOGA güvenlikle uygulanabilir bir pratiktir. Eğer fiziksel olarak bedende sınırlamanız var ise direk yoga derslerine başlamak bedensel ve zihinsel olarak istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Yoga terapi bir rahatsızlık sonucunda oluşan durumlarda güvenle uygulayabileceğiniz bir yoga türüdür.
Bedensel açıdan baktığımızda herhangi bir yoga seansı, omurgayı hareketlendirir, kasları, güçlendirir, eklemleri hareketlendirir ve rahatlatır. Yoga Terapi derslerinde ise belirli bölgelere odaklanarak, daha kuvvetli ve itina ile çalıştırmayı sağlar.
Yoga terapi bireysel ihtiyaca göre, geleneksel yoga uygulaması ve modern tıbbın birleştirilerek uygulandığı sistemdir.
En sık görülen rahatsızlıklardan bazıları şöyledir;
Boyun ve bel fıtığı ve düzleşmesi, siyatik, skolyoz, kifoz, fibromiyalji, çeşitli omuz rahatsızlıkları (sıkışma sendromu vs.) .
Tansiyon problemi olanlar için idealdir.

Ders boyunca bedenin belirli noktaları minik hareketler ve nefes yardımıyla hareket ettirilir.
Yoga terapi ile bedende bulunan kendi kendini iyileştirme potansiyeli tekrar kazanılır.
Nefesin farkındalığı ile pozlarda adım adım derinleşerek bedende çalışılan bölgeye kontrollü bir şekilde ulaşıp şifalandırmak amaçlanır.
Yoga terapi bedendeki ağrıları veya bozuklukları tek başına düzeltmez. Düzenli yapıldığı müddetçe iyileşme sürecine destek olur. Rahatlatır, iyi hissetirir. Beden farkındalığı ile kişi ruhsal ve duygusal sağlık kazanır.
Ayrıca, yogaya ilk kez başlayacaklar için fiziksel kondisyonunun yeterli olmadığını düşünenler için de bedeni destekleyici bir başlangıç olur.


YOGA NİDRA ( Tüm Seviyeler )


*Gerekebilecek malzemeler:
2-3 adet battaniye
Yoga uykusu ya da bilinçli uyku olarak da bilinen yoga nidra; herkesin yapabileceği bir uygulamadır. Tüm vücutta rahatlama ve derin meditatif bir bilinç durumu yaratmayı amaçlar.
Yoga Nidra bilinci uykuyla uyanıklık arasındaki ince yerde tutarak Alfa dalgalarını yayması için beyni destekler. Bu sırada derin gevşeme, gerçek dinlenme halini yakalamak mümkün olur.
Dersler sonunda uyguladığımız hızlı bir savasananın aksine, bir dizi sözlü talimatı izleyerek sistematik ve giderek artan bir şekilde iç dünyamızın içine dalmak için yeterli zamanı tanır. Bedeni olabilecek en rahat halde, tercihen savasana pozu içinde dinlendirerek uygulandığı için kronik yorgunluk, aşırı uyarılmışlık gibi semptomlarla başedebilmemize de yardımcı olur.
Bunların yanında huzur ve dinginlik hissi , istenmeyen alışkanlıkları dönüştürme, ağrı ve tramvalara yardımcı olma, farkındalığı ve odaklanmayı destekleme gibi bir çok faydası olabilecek olan bu teknik her yaşa ve herkese uygundur.

Seviye 1


YİN YOGA ( Seviyeler 1 ve 2)


*Gerekebilecek malzemeler:
Minder / Bolster / Blok / Kemer
Yin , yavaş, acelesiz, yatıştırıcı ve meditatif bir yoga tarzıdır. 
Bedendeki derin bağ dokularına, kemiklere, eklemlere, fasya dokusuna ve bağlara nüfus etmeyi hedefler. Yin Yoga’da kullanılan Asanaların (yoga pozları) genelde “mat bazlı” dır ve pozlarda dersin seviyesine uygun olarak uzun süreler kalınır. Kalınacak süre dersin seviyesine ve o gün ki pratiğe göre eğitmen tarafından ayarlanır.
Yin , Taoist Çin geleceğinden gelen bir terimdir.
Yang, hareket ve bedensel ateş olarak ifade edilirken
Yin, sakinlik içerisinden gelen serinliktir.

Temel anlamda üst bacaklar, kalçalar ve omurga çevresindeki bağ dokuları hedefleyen uygulama; özellikle eklemler, bel ve omurga sağlığı için çok faydalıdır.

Yin Yoga; fiziksel ve enerjetik anlamda tüm ‘yang’ yoga stillerini, kaslarımızı kullanarak yaptığımız her türlü aktif, hareketli fiziksel aktiviteyi dengeler.

Yin Yoga’da uzun süre pozlarda kalınarak yapılan bağ doku çalışması, aslında enerji bedenimiz üzerinde bir çalışmadır ve beden üzerinde iyileştirici, terapiye dönük bir etki sağlamaktadır.

Yin Yoga uygulanmasında kullandığımız değişik pozların içinde uzun süreli kalışlar, meridyenleri uyarır. Meridyenler; her zaman sıkça adını duyduğumuz, ‘Akupunktur’ noktalarının bir sırada, peş peşe izledikleri, gözle görülmeyen ve deri altında mevcut olan, değişik yönlere enerji taşıyan hatlardır, vücudumuzun haritasıdır.
Eklemlerimizi esneterek, eklem problemlerine ve bedenin genel sağlığına iyi gelir. Vücudumuzdaki enerji kanallarını uyararak enerjimizi dengeler, eksik enerjiyi geri getirir.

Zihni dinginleştirir. Bağ dokunun bozulmasını, kısalmasını önler.

Hareket yeteneğimizi arttırır. Düzenli Yin Yoga yapmak, hastalıklara karşı bedeni korur.

Korku, endişe, sinir, üzüntü, cesaretsizlik, öz güven eksikliği, agresiflik, iletişim ve ilişkilerde problemler gibi psikolojik kökenli durumları iyileştirir.

Prana akışını iyileştirir.

İç organları dengeler.

Seviye 2


VİNYASA (Seviyeler 2 ve 3)

Vinyasa, nefesi temel alarak yoga pozlarının akışkan bir şekilde birbirine bağlandığı dinamik bir yoga tarzıdır. Her asana ( yogada pozları ) nefes ile senkronize bir halde birbirini takip eder. Nefes, bütün dersi birbirine bağlayan bir çapa görevi yapar. Birbiri arkasına dizilen pozlar hep bir sonraki poza hazırlayacak şekilde sekanslanır.
Vinyasa derslerinin seviyeleri 2 ve 3’tür.
Ders boyunca verilen hiza bilgileri , dersin akışkan doğasından sebep çok daha azdır. Bu sebeple ve daha fazla nefes ve beden farkındalığı gerektirdiğinden Vinyasa derslerine katılmadan evvel bir süredir yoga yapıyor olmanızı tavsiye ediyoruz.



YOGA FLOW ( Seviyeler 2 ve 3)

Yavaş akışlı Vinyasa dersidir. Pozlara geçişlerin dersin akışını duraksatmadan, ancak klasik vinyasa akış derslerine göre daha yavaş bir tempoda gerçekleştiği, hareketin içinde meditatif zihni yakalayabileceğiniz bir çalışmadır.
Pratiğin çoğu bir pozdan diğerine nefes farkındalığı ile geçişlerden oluştuğu için “o an’ olmakta olan dışında bir şey düşünmeye pek fırsat tanımaz, bu da derin bir farkındalık yanında hafiflik hissi yakalamaya yardımcı olur.
Vinyasa tarzı bu derste akışta kalabilmek ve güvenli bir pratik yapabilmek için temel asana hizalarına aşina olmanız gerektiğinden yeni başlayanlara uygun değildir.


POWER YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Bu ders GÜÇLENME üzerine kurulmuştur. Pozlarda uzun süre kalarak ve/veya birden fazla poz arasında değişen sayılarda hareket ederek bedenin dayanıklılığını arttırmak hedeflenir. Farkındalığı anda ve bedende tutarak zihnin de bu güçlenmeye dahil edilir. Bu bütünsel güçlenme ve esneme hali ileri seviye asanaların alt yapısını oluşturur.
Power yoga derslerine katılmadan önce bir süredir ciddi yoga pratiğinizin olması gerekir.


ÇAKRA YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Çakralar enerjinin, düşüncelerin, hislerin ve fiziksel bedenin birleşimidir. Bilincimiz bu enerji çarkları üzerinden yansıtılır ve bu da duygusal tepkilerimiz, arzularımız veya isteksizliğimiz, güven veya korku seviyemiz, fiziksel durumumuz üzerinden hayatı nasıl deneyimlediğimizi belirler.
Çakra yogada pozlar, nefes çalışmaları, mantralar ve meditasyon ile bu enerji merkezleriyle çalışarak fiziksel ve enerji bedenimizdeki blokajları çözmeye başlar, özümüzü görerek ve evrenle bağımızı hissederek yaşayabilmek için değişimi içeriden yakalarız.
Her Çakra Yoga dersinde farklı bir çakra üzerinde çalışma yapılır. Asanalar (yoga pozları) dersin konusuna uygun sekanslanır ve mantra ve meditasyonlar ile harmanlanır.
Çakra yoga derslerine katılmak için daha önce az da olsa yoga asana pratiğini deneyimlemiş olmanız yeterlidir.


YİN YOGA ( Seviyeler 1 ve 2)


*Gerekebilecek malzemeler:
Minder / Bolster / Blok / Kemer
Yin , yavaş, acelesiz, yatıştırıcı ve meditatif bir yoga tarzıdır. 
Bedendeki derin bağ dokularına, kemiklere, eklemlere, fasya dokusuna ve bağlara nüfus etmeyi hedefler. Yin Yoga’da kullanılan Asanaların (yoga pozları) genelde “mat bazlı” dır ve pozlarda dersin seviyesine uygun olarak uzun süreler kalınır. Kalınacak süre dersin seviyesine ve o gün ki pratiğe göre eğitmen tarafından ayarlanır.
Yin , Taoist Çin geleceğinden gelen bir terimdir.
Yang, hareket ve bedensel ateş olarak ifade edilirken
Yin, sakinlik içerisinden gelen serinliktir.

Temel anlamda üst bacaklar, kalçalar ve omurga çevresindeki bağ dokuları hedefleyen uygulama; özellikle eklemler, bel ve omurga sağlığı için çok faydalıdır.

Yin Yoga; fiziksel ve enerjetik anlamda tüm ‘yang’ yoga stillerini, kaslarımızı kullanarak yaptığımız her türlü aktif, hareketli fiziksel aktiviteyi dengeler.

Yin Yoga’da uzun süre pozlarda kalınarak yapılan bağ doku çalışması, aslında enerji bedenimiz üzerinde bir çalışmadır ve beden üzerinde iyileştirici, terapiye dönük bir etki sağlamaktadır.

Yin Yoga uygulanmasında kullandığımız değişik pozların içinde uzun süreli kalışlar, meridyenleri uyarır. Meridyenler; her zaman sıkça adını duyduğumuz, ‘Akupunktur’ noktalarının bir sırada, peş peşe izledikleri, gözle görülmeyen ve deri altında mevcut olan, değişik yönlere enerji taşıyan hatlardır, vücudumuzun haritasıdır.
Eklemlerimizi esneterek, eklem problemlerine ve bedenin genel sağlığına iyi gelir. Vücudumuzdaki enerji kanallarını uyararak enerjimizi dengeler, eksik enerjiyi geri getirir.

Zihni dinginleştirir. Bağ dokunun bozulmasını, kısalmasını önler.

Hareket yeteneğimizi arttırır. Düzenli Yin Yoga yapmak, hastalıklara karşı bedeni korur.

Korku, endişe, sinir, üzüntü, cesaretsizlik, öz güven eksikliği, agresiflik, iletişim ve ilişkilerde problemler gibi psikolojik kökenli durumları iyileştirir.

Prana akışını iyileştirir.

İç organları dengeler.


WHEEL YOGA (Seviye 2)


*Gerekli malzemeler:
Yoga Wheel ( Yoga Tekerleği )
Asanalar içinde kullanacağımız yoga tekerleği sayesinde pratiğinde denge, güç ve esnekliğini artırmak mümkün. Zorlu pozları deneyimlerken keyifli bir pratik seni bekliyor.
Yoga tekerleğinin kullanım amacı, üst sırt bölgesini destekleyerek omuzların ve kürek kemiklerinin hareket alanını genişletebilmek, geriye bükülmelerde destek sağlamaktır.
Aynı zamanda kol ve karın bölgesi güçlendirici etkisi ile ters duruşlara daha kolay ve dengeli bir şekilde ulaşmayı sağlar. Ayrıca ayaktaki pozların tekerlek üzerinde deneyimlenmesi sayesinde hem bedene dengeyi öğretir ve hem de zihni ana taşır.
Yoga tekerleği pratiğinize yardımcı bir destek olmaktan öte, yolculuğunuz en önemli eşlikçisi olur.

Seviye 3


VİNYASA (Seviyeler 2 ve 3)

Vinyasa, nefesi temel alarak yoga pozlarının akışkan bir şekilde birbirine bağlandığı dinamik bir yoga tarzıdır. Her asana ( yogada pozları ) nefes ile senkronize bir halde birbirini takip eder. Nefes, bütün dersi birbirine bağlayan bir çapa görevi yapar. Birbiri arkasına dizilen pozlar hep bir sonraki poza hazırlayacak şekilde sekanslanır.
Vinyasa derslerinin seviyeleri 2 ve 3’tür.
Ders boyunca verilen hiza bilgileri , dersin akışkan doğasından sebep çok daha azdır. Bu sebeple ve daha fazla nefes ve beden farkındalığı gerektirdiğinden Vinyasa derslerine katılmadan evvel bir süredir yoga yapıyor olmanızı tavsiye ediyoruz.



YOGA FLOW ( Seviyeler 2 ve 3)

Yavaş akışlı Vinyasa dersidir. Pozlara geçişlerin dersin akışını duraksatmadan, ancak klasik vinyasa akış derslerine göre daha yavaş bir tempoda gerçekleştiği, hareketin içinde meditatif zihni yakalayabileceğiniz bir çalışmadır.
Pratiğin çoğu bir pozdan diğerine nefes farkındalığı ile geçişlerden oluştuğu için “o an’ olmakta olan dışında bir şey düşünmeye pek fırsat tanımaz, bu da derin bir farkındalık yanında hafiflik hissi yakalamaya yardımcı olur.
Vinyasa tarzı bu derste akışta kalabilmek ve güvenli bir pratik yapabilmek için temel asana hizalarına aşina olmanız gerektiğinden yeni başlayanlara uygun değildir.


POWER YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Bu ders GÜÇLENME üzerine kurulmuştur. Pozlarda uzun süre kalarak ve/veya birden fazla poz arasında değişen sayılarda hareket ederek bedenin dayanıklılığını arttırmak hedeflenir. Farkındalığı anda ve bedende tutarak zihnin de bu güçlenmeye dahil edilir. Bu bütünsel güçlenme ve esneme hali ileri seviye asanaların alt yapısını oluşturur.
Power yoga derslerine katılmadan önce bir süredir ciddi yoga pratiğinizin olması gerekir.


ÇAKRA YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Çakralar enerjinin, düşüncelerin, hislerin ve fiziksel bedenin birleşimidir. Bilincimiz bu enerji çarkları üzerinden yansıtılır ve bu da duygusal tepkilerimiz, arzularımız veya isteksizliğimiz, güven veya korku seviyemiz, fiziksel durumumuz üzerinden hayatı nasıl deneyimlediğimizi belirler.
Çakra yogada pozlar, nefes çalışmaları, mantralar ve meditasyon ile bu enerji merkezleriyle çalışarak fiziksel ve enerji bedenimizdeki blokajları çözmeye başlar, özümüzü görerek ve evrenle bağımızı hissederek yaşayabilmek için değişimi içeriden yakalarız.
Her Çakra Yoga dersinde farklı bir çakra üzerinde çalışma yapılır. Asanalar (yoga pozları) dersin konusuna uygun sekanslanır ve mantra ve meditasyonlar ile harmanlanır.
Çakra yoga derslerine katılmak için daha önce az da olsa yoga asana pratiğini deneyimlemiş olmanız yeterlidir.

ÇOCUK YOGASI


ÇOCUK YOGASI

Çocuk yogası 3/12 yaş aralığında 2 ayrı grupta topladığımız ve grubunun ihtiyacına yönelik miniklerimize özel tasarlanmış yoga egzersizleridir.

Okul öncesi yaş 3-6

Masallar, hikayeler ve müzikler ile yoga akışı çocukların hayal gücünü geliştirir. Beden ve nefes farkındalığı kazandırır. Duygularını tanımasına yardımcı olur. Denge gelişimi için yararlıdır. Mindfullness egzersizler ile konsantrasyonu geliştirir. Mandala boyama, oyun kartları gibi destekleyici çalışmalar da dersin bir parçasıdır. Max 30 dk sürer.


Okul çağı 7-12

Fiziksel bedeni gelişen çocuklar, enerjilerini asanalar yolu ile doğru kullanmayı öğrenir, beden farkındalığı, güç ve esneklik kazanır. Meditasyona giriş yapan çocuklar konsantrasyonu geliştirerek eğitimlerinde daha başarılı olur. Okulda yaşanan stres ile sağlıklı başa çıkma yöntemleri keşfeder. Karakterin gelişimi, özgüven oluşumu ve sağlıklı duygu yönetimi kazanır. Max 40 dk sürer.

HAMİLE YOGASI


HAMİLE YOGASI


*Gerekli malzemeler:
Battaniye, Minder, Sandalye
Hamilelik kadının vücudunda fiziksel, hormonal ve psikolojik değişikliğin meydana geldiği özel bir süreçtir.
Bu süreçte hamile yogası anne adayını fiziksel ve ruhsal olarak anneliğe ve doğuma hazırlar.
Doğru nefes teknikleriyle hamile hem kendi hem de bebeğinin oksijen alma kapasitesini artırır. Yapılan odaklanma çalışmalarıyla da sinir sistemini dengeler ve sakinleştirir.
Bebek büyüdükçe hamilenin enerjiye ve güce duyduğu ihtiyaç artar.
Yoga kalça, sırt, kol, omuz, bacak kaslarını güçlendirir hamileye dayanıklılık kazandırır.
Kalça, pelvis bölgesine yönelik yapılan pozlar sayesinde kalça esnekliğini artırır ve rahat bir doğuma hazırlar.
Hamile yogası sadece hamilelik süresince değil doğum sonrasında da annenin yanındadır.
Hamile yogası doğal doğum ve sezaryen doğum düşünen her kadın için faydalıdır.
Doktor onayı almış ve gebeliğinin 12. Haftasını geride bırakmış her hamile katılabilir. Daha önce yoga yapmış olmanızda gerekmiyor.

Tüm Seviyeler


YOGA (Hatha Yoga) (Seviyeler 1 & 2 & 3 )

Hatha Yoga, çoğu yoga tarzlarını içine alan genel bir yoga kategorisidir. Hatha Yoga sisteminin en temel gayesi Asana (yoga pozları) pratikleri ve PRANAYAMA (nefes pratikleri) ile bedene sakinlik ve huzur getirip daha derin spiritüel ve meditatif çalışmalara hazırlamaktır.
YOGA sistemi içerisinde kullanılan pozlar (ASANALAR) ve NEFES çalışmaları ile fiziksel bedeni güçlendirir, dayanıklılığı arttırır, enerji kanallarını temizlemeye yardımcı olur ve zihni berraklaştırır.
YOGA sistemi eski bilgiler üzerine inşa edilmiştir. Geleneksel olarak yoga, meditasyonda rahat oturabilmek adına yapılan hareketler olarak yaratılmış ama günümüzde insanın hareket, nefes , anlam ve kendini ifade anlayışı içerisinde çeşitlenmiş ve çoğalmıştır.
Lakin YOGA kişiseldir.
Eğitmenler de aslında rehberlerdir.
Her bir rehber ancak kendi bakış açısı içerisinde kendi bedeninde ve nefesinde deneyimlediği ve yaşadığı “YOGA” yı aktarabilir. Ve, bunun karşılığı olarak ta, yogayı yapan kişi de kendi beden ve zihin florasının, o anki koşullarına uyumlu olarak algılayacak ve uygulayacaktır.
Bu durumda, Yoga yapan kişi olarak SEN, başkasının rehberliğinde de olsa, kendi beden ve nefes farkındalığın ve bakış açın ve zihin floran dahilinde pratiğini yaptığın için , o ders “senin pratiğin” olacaktır.
İşte tam da bu ve daha nice sebepten hiçbir ders birbirinin aynısı değildir. Sadece, uygulanabilirlik adına, dersler SEVİYELENDİRİLMİŞTİR.

Yoga Room seanslarının seviye açıklamaları aşağıdaki gibidir. Eğer bizimle ilk dersin olacak ise girebileceğin seviyeler hakkında detaylı bilgiyi bize e-mail yollayarak veya Whatapp üzerinden mesaj göndererek öğrenebilirsin.
Hepimizin bedeni ve ihtiyaçları farklı. Lütfen bu seviyeleri bir başarı kıstası olarak görme. Kendi bedenini dinleyerek, yaptığın her yoga pratiğinin içsel bir keşif ve zafer olduğunu unutmadan ders seçimlerini yapabilmeni diliyoruz.


Başlangıç Seviyesi ( Yoga’ya Başlarken )

Yoga nedir merak ediyorsun? Başlamak istiyorsun ama çekiniyorsun? Kafanda cevaplanması gereken bazı sorular var? Önce basitçe deneyimleyip sonra karar vermek istiyorsun? İşte bu dersi senin için hazırladık! "Yoga'ya Başlarken " En basit hali ile temel yoga duruşlarında ihtiyacınız olan detaylı bilgileri alabileceğiniz, biraz sohbetli biraz göstermeli biraz uygulamalı bir ders.



Tüm Seviyeler

Bu seviyedeki dersler tarzları sebebiyle Tüm Seviyeden katılımcıya uygundur.
 Yoga Terapi / Restoratif Yoga / Yoga Nidra

Seviye "1"

Yoga'ya yeni başlayanlara ve/veya o gün daha yumuşak bir asana pratiği yapmak isteyenlere uygun seriler içeren seanslardır. Asanaların ( yoga pozlarının) en temel halleri uygulanır ve ders süresince bu pozların temel hiza bilgileri , yoga nefes farkındalığı üzerinde durulur. Sade meditasyon teknikleri uygulanır.
Bir süredir yoga pratiğin varsa bile temellerini sağlamlaştırmak veya daha sakin bir yoga akışı için yine bu dersleri tercih edebilirsin.

Seviye "2"

Bir süredir seviye 1 seanlarına girdiysen Seviye 2 'ye ilerleyebilirsin. Buradaki "süre" kavramının kişiden kişiye ve bedenden bedene değişebileceğini hatırlatmak isteriz. Seviye 2 de poz hiza tarifleri daha azdır. Temel pozların orta seviyeye uyarlanmış modifikasyonları gösterilir. Asana sıralamaları daha yoğunlaştırılmıştır.
Haftalık pratiğini seviye 1 & Seviye 2 & Tüm Seviyeler dersleri ile karma hazırlayabilirsin.
Bir "süre" bu şekilde devam ettikten sonra bedensel olarak hazır hissedersen Seviye 3 derslerine geçiş yapabilirsin.

Seviye "3"

Fiziksel ve psikolojik olarak daha derin bir pratiktir. İleri seviye asana modifikasyonları ve asanalar uygulanır. Bedeninin bu seviye bir çalışmaya hazır olduğunu varsayılarak daha komplike asana sıralamaları yapılır ve ileri seviye pozlara hazırlık yapılır. Ters duruşlar, arkaya eğilmeler gibi...
Başlangıç seviyesine uygun değildir.


RESTORATİF YOGA ( Tüm Seviyeler )


*Gerekebilecek malzemeler:
en az 2 adet battaniye, minder, bolster, kemer, havlu , blok veya bu malzemler yerine kullanılabilir ev malzemeleri.
Restoratif Yoga, bedenin, yardımcı malzemelerle desteklenerek, pozların içinde, uzun süre, daha derin bir gevşemeye bırakıldığı bir uygulamadır.
Çeşitli destekler ile pozların içine yerleşerek, gevşemek ve bedeni ve zihni bırakabilmek daha mümkün olur. Bedeni desteklemek için bloktan kemere, battaniyeden yastığa çeşitli yoga malzemeleri kullanılır.
Kalp atışları yavaşlar, kan basıncı düşer, bağışıklık sistemi ve endokrin sisteminin sağlıklı biçimde işlemeye başlar. Malzemelerin desteğiyle beden güven içerisinde açılır, gerginlikler rahatlar ve birikmiş toksinler bedenden atılmaya başlar.
Günlük hayatın fırtınalı ortamından, endişelerden, korkulardan, belirsizliklerden uzaklaşıp güvenli bir rıhtıma çekilebilme olanağı sunar. Günlük hayattan uzaklaşıp zihnimizin işleyişine, alışkanlıklarımıza, hayatımıza ve ruhumuzun derinliklerine bakabilmeye olanak sağlar. Hayatın hızından çıkıp yavaşlamaya imkan sunar. Günün yorgunluğunu yerçekimine bırakarak bedensel ve zihinsel hafifliğe ulaşmaya yardım eder.


YOGA TERAPİ ( Tüm Seviyeler )


*Gerekebilecek malzemeler:
minder, battaniye, kemer
Herhangi bir sağlık problemi olmayan kişilerce YOGA güvenlikle uygulanabilir bir pratiktir. Eğer fiziksel olarak bedende sınırlamanız var ise direk yoga derslerine başlamak bedensel ve zihinsel olarak istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Yoga terapi bir rahatsızlık sonucunda oluşan durumlarda güvenle uygulayabileceğiniz bir yoga türüdür.
Bedensel açıdan baktığımızda herhangi bir yoga seansı, omurgayı hareketlendirir, kasları, güçlendirir, eklemleri hareketlendirir ve rahatlatır. Yoga Terapi derslerinde ise belirli bölgelere odaklanarak, daha kuvvetli ve itina ile çalıştırmayı sağlar.
Yoga terapi bireysel ihtiyaca göre, geleneksel yoga uygulaması ve modern tıbbın birleştirilerek uygulandığı sistemdir.
En sık görülen rahatsızlıklardan bazıları şöyledir;
Boyun ve bel fıtığı ve düzleşmesi, siyatik, skolyoz, kifoz, fibromiyalji, çeşitli omuz rahatsızlıkları (sıkışma sendromu vs.) .
Tansiyon problemi olanlar için idealdir.

Ders boyunca bedenin belirli noktaları minik hareketler ve nefes yardımıyla hareket ettirilir.
Yoga terapi ile bedende bulunan kendi kendini iyileştirme potansiyeli tekrar kazanılır.
Nefesin farkındalığı ile pozlarda adım adım derinleşerek bedende çalışılan bölgeye kontrollü bir şekilde ulaşıp şifalandırmak amaçlanır.
Yoga terapi bedendeki ağrıları veya bozuklukları tek başına düzeltmez. Düzenli yapıldığı müddetçe iyileşme sürecine destek olur. Rahatlatır, iyi hissetirir. Beden farkındalığı ile kişi ruhsal ve duygusal sağlık kazanır.
Ayrıca, yogaya ilk kez başlayacaklar için fiziksel kondisyonunun yeterli olmadığını düşünenler için de bedeni destekleyici bir başlangıç olur.


YOGA NİDRA ( Tüm Seviyeler )


*Gerekebilecek malzemeler:
2-3 adet battaniye
Yoga uykusu ya da bilinçli uyku olarak da bilinen yoga nidra; herkesin yapabileceği bir uygulamadır. Tüm vücutta rahatlama ve derin meditatif bir bilinç durumu yaratmayı amaçlar.
Yoga Nidra bilinci uykuyla uyanıklık arasındaki ince yerde tutarak Alfa dalgalarını yayması için beyni destekler. Bu sırada derin gevşeme, gerçek dinlenme halini yakalamak mümkün olur.
Dersler sonunda uyguladığımız hızlı bir savasananın aksine, bir dizi sözlü talimatı izleyerek sistematik ve giderek artan bir şekilde iç dünyamızın içine dalmak için yeterli zamanı tanır. Bedeni olabilecek en rahat halde, tercihen savasana pozu içinde dinlendirerek uygulandığı için kronik yorgunluk, aşırı uyarılmışlık gibi semptomlarla başedebilmemize de yardımcı olur.
Bunların yanında huzur ve dinginlik hissi , istenmeyen alışkanlıkları dönüştürme, ağrı ve tramvalara yardımcı olma, farkındalığı ve odaklanmayı destekleme gibi bir çok faydası olabilecek olan bu teknik her yaşa ve herkese uygundur.

Seviye 1


YİN YOGA ( Seviyeler 1 ve 2)


*Gerekebilecek malzemeler:
Minder / Bolster / Blok / Kemer
Yin , yavaş, acelesiz, yatıştırıcı ve meditatif bir yoga tarzıdır. 
Bedendeki derin bağ dokularına, kemiklere, eklemlere, fasya dokusuna ve bağlara nüfus etmeyi hedefler. Yin Yoga’da kullanılan Asanaların (yoga pozları) genelde “mat bazlı” dır ve pozlarda dersin seviyesine uygun olarak uzun süreler kalınır. Kalınacak süre dersin seviyesine ve o gün ki pratiğe göre eğitmen tarafından ayarlanır.
Yin , Taoist Çin geleceğinden gelen bir terimdir.
Yang, hareket ve bedensel ateş olarak ifade edilirken
Yin, sakinlik içerisinden gelen serinliktir.

Temel anlamda üst bacaklar, kalçalar ve omurga çevresindeki bağ dokuları hedefleyen uygulama; özellikle eklemler, bel ve omurga sağlığı için çok faydalıdır.

Yin Yoga; fiziksel ve enerjetik anlamda tüm ‘yang’ yoga stillerini, kaslarımızı kullanarak yaptığımız her türlü aktif, hareketli fiziksel aktiviteyi dengeler.

Yin Yoga’da uzun süre pozlarda kalınarak yapılan bağ doku çalışması, aslında enerji bedenimiz üzerinde bir çalışmadır ve beden üzerinde iyileştirici, terapiye dönük bir etki sağlamaktadır.

Yin Yoga uygulanmasında kullandığımız değişik pozların içinde uzun süreli kalışlar, meridyenleri uyarır. Meridyenler; her zaman sıkça adını duyduğumuz, ‘Akupunktur’ noktalarının bir sırada, peş peşe izledikleri, gözle görülmeyen ve deri altında mevcut olan, değişik yönlere enerji taşıyan hatlardır, vücudumuzun haritasıdır.
Eklemlerimizi esneterek, eklem problemlerine ve bedenin genel sağlığına iyi gelir. Vücudumuzdaki enerji kanallarını uyararak enerjimizi dengeler, eksik enerjiyi geri getirir.

Zihni dinginleştirir. Bağ dokunun bozulmasını, kısalmasını önler.

Hareket yeteneğimizi arttırır. Düzenli Yin Yoga yapmak, hastalıklara karşı bedeni korur.

Korku, endişe, sinir, üzüntü, cesaretsizlik, öz güven eksikliği, agresiflik, iletişim ve ilişkilerde problemler gibi psikolojik kökenli durumları iyileştirir.

Prana akışını iyileştirir.

İç organları dengeler.

Seviye 2


VİNYASA (Seviyeler 2 ve 3)

Vinyasa, nefesi temel alarak yoga pozlarının akışkan bir şekilde birbirine bağlandığı dinamik bir yoga tarzıdır. Her asana ( yogada pozları ) nefes ile senkronize bir halde birbirini takip eder. Nefes, bütün dersi birbirine bağlayan bir çapa görevi yapar. Birbiri arkasına dizilen pozlar hep bir sonraki poza hazırlayacak şekilde sekanslanır.
Vinyasa derslerinin seviyeleri 2 ve 3’tür.
Ders boyunca verilen hiza bilgileri , dersin akışkan doğasından sebep çok daha azdır. Bu sebeple ve daha fazla nefes ve beden farkındalığı gerektirdiğinden Vinyasa derslerine katılmadan evvel bir süredir yoga yapıyor olmanızı tavsiye ediyoruz.



YOGA FLOW ( Seviyeler 2 ve 3)

Yavaş akışlı Vinyasa dersidir. Pozlara geçişlerin dersin akışını duraksatmadan, ancak klasik vinyasa akış derslerine göre daha yavaş bir tempoda gerçekleştiği, hareketin içinde meditatif zihni yakalayabileceğiniz bir çalışmadır.
Pratiğin çoğu bir pozdan diğerine nefes farkındalığı ile geçişlerden oluştuğu için “o an’ olmakta olan dışında bir şey düşünmeye pek fırsat tanımaz, bu da derin bir farkındalık yanında hafiflik hissi yakalamaya yardımcı olur.
Vinyasa tarzı bu derste akışta kalabilmek ve güvenli bir pratik yapabilmek için temel asana hizalarına aşina olmanız gerektiğinden yeni başlayanlara uygun değildir.


POWER YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Bu ders GÜÇLENME üzerine kurulmuştur. Pozlarda uzun süre kalarak ve/veya birden fazla poz arasında değişen sayılarda hareket ederek bedenin dayanıklılığını arttırmak hedeflenir. Farkındalığı anda ve bedende tutarak zihnin de bu güçlenmeye dahil edilir. Bu bütünsel güçlenme ve esneme hali ileri seviye asanaların alt yapısını oluşturur.
Power yoga derslerine katılmadan önce bir süredir ciddi yoga pratiğinizin olması gerekir.


ÇAKRA YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Çakralar enerjinin, düşüncelerin, hislerin ve fiziksel bedenin birleşimidir. Bilincimiz bu enerji çarkları üzerinden yansıtılır ve bu da duygusal tepkilerimiz, arzularımız veya isteksizliğimiz, güven veya korku seviyemiz, fiziksel durumumuz üzerinden hayatı nasıl deneyimlediğimizi belirler.
Çakra yogada pozlar, nefes çalışmaları, mantralar ve meditasyon ile bu enerji merkezleriyle çalışarak fiziksel ve enerji bedenimizdeki blokajları çözmeye başlar, özümüzü görerek ve evrenle bağımızı hissederek yaşayabilmek için değişimi içeriden yakalarız.
Her Çakra Yoga dersinde farklı bir çakra üzerinde çalışma yapılır. Asanalar (yoga pozları) dersin konusuna uygun sekanslanır ve mantra ve meditasyonlar ile harmanlanır.
Çakra yoga derslerine katılmak için daha önce az da olsa yoga asana pratiğini deneyimlemiş olmanız yeterlidir.


YİN YOGA ( Seviyeler 1 ve 2)


*Gerekebilecek malzemeler:
Minder / Bolster / Blok / Kemer
Yin , yavaş, acelesiz, yatıştırıcı ve meditatif bir yoga tarzıdır. 
Bedendeki derin bağ dokularına, kemiklere, eklemlere, fasya dokusuna ve bağlara nüfus etmeyi hedefler. Yin Yoga’da kullanılan Asanaların (yoga pozları) genelde “mat bazlı” dır ve pozlarda dersin seviyesine uygun olarak uzun süreler kalınır. Kalınacak süre dersin seviyesine ve o gün ki pratiğe göre eğitmen tarafından ayarlanır.
Yin , Taoist Çin geleceğinden gelen bir terimdir.
Yang, hareket ve bedensel ateş olarak ifade edilirken
Yin, sakinlik içerisinden gelen serinliktir.

Temel anlamda üst bacaklar, kalçalar ve omurga çevresindeki bağ dokuları hedefleyen uygulama; özellikle eklemler, bel ve omurga sağlığı için çok faydalıdır.

Yin Yoga; fiziksel ve enerjetik anlamda tüm ‘yang’ yoga stillerini, kaslarımızı kullanarak yaptığımız her türlü aktif, hareketli fiziksel aktiviteyi dengeler.

Yin Yoga’da uzun süre pozlarda kalınarak yapılan bağ doku çalışması, aslında enerji bedenimiz üzerinde bir çalışmadır ve beden üzerinde iyileştirici, terapiye dönük bir etki sağlamaktadır.

Yin Yoga uygulanmasında kullandığımız değişik pozların içinde uzun süreli kalışlar, meridyenleri uyarır. Meridyenler; her zaman sıkça adını duyduğumuz, ‘Akupunktur’ noktalarının bir sırada, peş peşe izledikleri, gözle görülmeyen ve deri altında mevcut olan, değişik yönlere enerji taşıyan hatlardır, vücudumuzun haritasıdır.
Eklemlerimizi esneterek, eklem problemlerine ve bedenin genel sağlığına iyi gelir. Vücudumuzdaki enerji kanallarını uyararak enerjimizi dengeler, eksik enerjiyi geri getirir.

Zihni dinginleştirir. Bağ dokunun bozulmasını, kısalmasını önler.

Hareket yeteneğimizi arttırır. Düzenli Yin Yoga yapmak, hastalıklara karşı bedeni korur.

Korku, endişe, sinir, üzüntü, cesaretsizlik, öz güven eksikliği, agresiflik, iletişim ve ilişkilerde problemler gibi psikolojik kökenli durumları iyileştirir.

Prana akışını iyileştirir.

İç organları dengeler.


WHEEL YOGA (Seviye 2)


*Gerekli malzemeler:
Yoga Wheel ( Yoga Tekerleği )
Asanalar içinde kullanacağımız yoga tekerleği sayesinde pratiğinde denge, güç ve esnekliğini artırmak mümkün. Zorlu pozları deneyimlerken keyifli bir pratik seni bekliyor.
Yoga tekerleğinin kullanım amacı, üst sırt bölgesini destekleyerek omuzların ve kürek kemiklerinin hareket alanını genişletebilmek, geriye bükülmelerde destek sağlamaktır.
Aynı zamanda kol ve karın bölgesi güçlendirici etkisi ile ters duruşlara daha kolay ve dengeli bir şekilde ulaşmayı sağlar. Ayrıca ayaktaki pozların tekerlek üzerinde deneyimlenmesi sayesinde hem bedene dengeyi öğretir ve hem de zihni ana taşır.
Yoga tekerleği pratiğinize yardımcı bir destek olmaktan öte, yolculuğunuz en önemli eşlikçisi olur.

Seviye 3


VİNYASA (Seviyeler 2 ve 3)

Vinyasa, nefesi temel alarak yoga pozlarının akışkan bir şekilde birbirine bağlandığı dinamik bir yoga tarzıdır. Her asana ( yogada pozları ) nefes ile senkronize bir halde birbirini takip eder. Nefes, bütün dersi birbirine bağlayan bir çapa görevi yapar. Birbiri arkasına dizilen pozlar hep bir sonraki poza hazırlayacak şekilde sekanslanır.
Vinyasa derslerinin seviyeleri 2 ve 3’tür.
Ders boyunca verilen hiza bilgileri , dersin akışkan doğasından sebep çok daha azdır. Bu sebeple ve daha fazla nefes ve beden farkındalığı gerektirdiğinden Vinyasa derslerine katılmadan evvel bir süredir yoga yapıyor olmanızı tavsiye ediyoruz.



YOGA FLOW ( Seviyeler 2 ve 3)

Yavaş akışlı Vinyasa dersidir. Pozlara geçişlerin dersin akışını duraksatmadan, ancak klasik vinyasa akış derslerine göre daha yavaş bir tempoda gerçekleştiği, hareketin içinde meditatif zihni yakalayabileceğiniz bir çalışmadır.
Pratiğin çoğu bir pozdan diğerine nefes farkındalığı ile geçişlerden oluştuğu için “o an’ olmakta olan dışında bir şey düşünmeye pek fırsat tanımaz, bu da derin bir farkındalık yanında hafiflik hissi yakalamaya yardımcı olur.
Vinyasa tarzı bu derste akışta kalabilmek ve güvenli bir pratik yapabilmek için temel asana hizalarına aşina olmanız gerektiğinden yeni başlayanlara uygun değildir.


POWER YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Bu ders GÜÇLENME üzerine kurulmuştur. Pozlarda uzun süre kalarak ve/veya birden fazla poz arasında değişen sayılarda hareket ederek bedenin dayanıklılığını arttırmak hedeflenir. Farkındalığı anda ve bedende tutarak zihnin de bu güçlenmeye dahil edilir. Bu bütünsel güçlenme ve esneme hali ileri seviye asanaların alt yapısını oluşturur.
Power yoga derslerine katılmadan önce bir süredir ciddi yoga pratiğinizin olması gerekir.


ÇAKRA YOGA ( Seviyeler 2 ve 3 )

Çakralar enerjinin, düşüncelerin, hislerin ve fiziksel bedenin birleşimidir. Bilincimiz bu enerji çarkları üzerinden yansıtılır ve bu da duygusal tepkilerimiz, arzularımız veya isteksizliğimiz, güven veya korku seviyemiz, fiziksel durumumuz üzerinden hayatı nasıl deneyimlediğimizi belirler.
Çakra yogada pozlar, nefes çalışmaları, mantralar ve meditasyon ile bu enerji merkezleriyle çalışarak fiziksel ve enerji bedenimizdeki blokajları çözmeye başlar, özümüzü görerek ve evrenle bağımızı hissederek yaşayabilmek için değişimi içeriden yakalarız.
Her Çakra Yoga dersinde farklı bir çakra üzerinde çalışma yapılır. Asanalar (yoga pozları) dersin konusuna uygun sekanslanır ve mantra ve meditasyonlar ile harmanlanır.
Çakra yoga derslerine katılmak için daha önce az da olsa yoga asana pratiğini deneyimlemiş olmanız yeterlidir.

ÇOCUK YOGASI


ÇOCUK YOGASI

Çocuk yogası 3/12 yaş aralığında 2 ayrı grupta topladığımız ve grubunun ihtiyacına yönelik miniklerimize özel tasarlanmış yoga egzersizleridir.

Okul öncesi yaş 3-6

Masallar, hikayeler ve müzikler ile yoga akışı çocukların hayal gücünü geliştirir. Beden ve nefes farkındalığı kazandırır. Duygularını tanımasına yardımcı olur. Denge gelişimi için yararlıdır. Mindfullness egzersizler ile konsantrasyonu geliştirir. Mandala boyama, oyun kartları gibi destekleyici çalışmalar da dersin bir parçasıdır. Max 30 dk sürer.


Okul çağı 7-12

Fiziksel bedeni gelişen çocuklar, enerjilerini asanalar yolu ile doğru kullanmayı öğrenir, beden farkındalığı, güç ve esneklik kazanır. Meditasyona giriş yapan çocuklar konsantrasyonu geliştirerek eğitimlerinde daha başarılı olur. Okulda yaşanan stres ile sağlıklı başa çıkma yöntemleri keşfeder. Karakterin gelişimi, özgüven oluşumu ve sağlıklı duygu yönetimi kazanır. Max 40 dk sürer.

HAMİLE YOGASI


HAMİLE YOGASI


*Gerekli malzemeler:
Battaniye, Minder, Sandalye
Hamilelik kadının vücudunda fiziksel, hormonal ve psikolojik değişikliğin meydana geldiği özel bir süreçtir.
Bu süreçte hamile yogası anne adayını fiziksel ve ruhsal olarak anneliğe ve doğuma hazırlar.
Doğru nefes teknikleriyle hamile hem kendi hem de bebeğinin oksijen alma kapasitesini artırır. Yapılan odaklanma çalışmalarıyla da sinir sistemini dengeler ve sakinleştirir.
Bebek büyüdükçe hamilenin enerjiye ve güce duyduğu ihtiyaç artar.
Yoga kalça, sırt, kol, omuz, bacak kaslarını güçlendirir hamileye dayanıklılık kazandırır.
Kalça, pelvis bölgesine yönelik yapılan pozlar sayesinde kalça esnekliğini artırır ve rahat bir doğuma hazırlar.
Hamile yogası sadece hamilelik süresince değil doğum sonrasında da annenin yanındadır.
Hamile yogası doğal doğum ve sezaryen doğum düşünen her kadın için faydalıdır.
Doktor onayı almış ve gebeliğinin 12. Haftasını geride bırakmış her hamile katılabilir. Daha önce yoga yapmış olmanızda gerekmiyor.

    1377 Sk. Çiftçi Apt. No.7 Kat.4 D.8
    Alsancak / İzmir
    info@izmiryoga.com
    +90 232 421 11 65
    +90 554 957 82 87
     
    Tüm Hakları Saklıdır © İzmir Yoga

    Online Rezervasyon